Влез в акаунта си

Каталог породи кучета

Здравей! Тук ще откриеш всичко необходимо за бъдещия си четириног приятел. Разгледай подробна селекция от породи кучета или използвай търсачката!

Резултати от търсенето

Всички породи кучета

Коя е най-подходящата порода за теб?

Кликни тук и разбери коя порода е най-подходяща за твоя характер и начин на живот!

В тази секция от платформата на Vetclinics.bg ще откриете полезна, актуална и много интересна информация за популярните породи кучета.

Ако сте в търсене на подходящия опашатко за вашия дом, тук ще намерите богат избор от най-разпознаваемите породи кучета и техните положителни черти и предразположености към здравословни проблеми и състояния.

Произход на породи кучета

Всяка от представените породи е с посочен произход и сведени исторически данни за кучето и неговите предци. Тук ще намерите точна информация за класификацията на породата според Международната федерация по кинология.


Ние от Vetclinics.bg, отбелязахме за вас всички специфики относно теглото, размерите и продължителността на живота за мъжките и женските екземпляри от породата.

Външен вид на породи кучета

В посочената секция ще откриете любопитни подробности за характерния вид на кучешката козина и допустимата окраска за представителите на кучешкия вид.

Изведени са специфични особености за вида и пропорциалността на тялото и главата, както и размера и позиционирането на ушите и опашката.


Характеристиките на външния вид на породите са изведени на база стандарта за породи кучета. Позволените отклонения от стандарта са споменати в приложените текстове.

Характер и обучение

В тази секция е посочена полезна информация за привързаността и отношението на породата към хора и животни. Характерни особености за социализиране на четириногия приятел и връзката му със стопаните.


В раздела за обучение е поместена актуална информация за капацитета и предразположението на представителите от породата да възприемат и научават нови неща.


Активността на представителите на различните породи кучета е и нуждата на любимеца от разходки и физическо натоварване. Тук сме представили подробности за необходимостта на кучето от активности за подсигуряването на пълноценен и добър живот.

Грижи и отглеждане

Тук ще намерите необходимата информация за поддържането на козината и ушите на бъдещия домашен любимец.

Вместили сме и особености и изисквания за приспособяването на четириногите любимци към различни местообитания.