Влез в акаунта си

Бигъл

featured-image

Тегло:

7

-

14

кг.

6

-

12

кг.

Размери:

33

-

40

см.

33

-

39

см.

Живот:

10

-

13

год.

Кучетата от породата Бигъл са средно голяма порода, популярна с ловния си характер.

.

Нужда от внимание:

Средна

Интелигентност:

Средна

Съвместно съжителство с деца:

Средно

Активност:

Висока

Време за разходки:

3+ часа

Ниво на линеене на козината:

Ниско

Темперамент на Бигъл:

Средна порода

Не е подходящо за хора с алергии

Ниско ниво на агресия

Необходимост от обучение

Произход на Бигъл

Великобритания

През 50-те години на XX век е най-популярната порода куче в Съединените щати.

Външен вид при Бигъл

Характер и обучение при Бигъл

Характер

Породата е много енергична и игрива. Те са с ловна природа и се славят с много добро обоняние, за тази особеност, основна роля играят ушите им.

Изумителното им обоняние ги прави много добри в проследяването на следи и откриването на миризми. Когато се амбицират да открият следата си, нищо не може да ги спре.

Обучение

При проследяване на следа или плячка, дори добре обучените кучета от породата не изпълняват команди и не се вслушват в стопаните си. Това се дължи на силните им ловни инстинкти.

Дресировката на представителите на породата е много пунктуален и сложен процес. Те се обучават сравнително трудно, дори и от ранна възраст. Важно е да се отделя необходимото време и да се прояви дисциплина, последователност и търпение.

Те са от тези любимци, които задължително се поддават на командите при наличие на някое неустоимо кучешко лакомство.

Активност

Породата изисква много активности и продължителни разходки. Бигълът се нуждае от натоварване и възможности за изразходване на безкрайната му енергия.

Грижи и отглеждане

Породата се чувства най-добре в къща с дворно пространство, където да тича на воля и да преоткрива множество нови светове с обонянието си. Все пак е важно дворът да бъде добре ограден, за да се избегне възможността да тръгне по нечия следа и да се загуби.

Подходящи са за отглеждане от семейства с деца, тъй като породата е изключително добронамерена към тях и обича игрите на открито.

Обикновено не проявяват агресия към други хора и животни. Все пак бъдете внимателни при взаимоотношения с някои гризачи, тъй като някои от тях са основната им плячка.

За поддържането на козината им е препоръчително редовното им къпане. Редовно при откриването на специфична миризма, породата се отърква старателно в нея, за да се слее с миризмата и да остане незабелязана.

Ако търсите подходящи аксесоар, храна, груминг, хотел или ветеринарна клиника за Вашия домашен любимец, тогава може да посетите нашия сайт PetWorld.bg. В него ще откриете всичко необходимо за Вашия любимец.

ЗДРАВЕН СТАТУС И ПРОБЛЕМИ

1.Затлъстяване

Поради недостатъчна физическа активност и лакомия им характер, представителите на породата често страдат от наднормено тегло.

При наличието на екземпляр от породата, е важно да създадете здравословен и балансиран хранителен режим. Той трябва да отговаря на тяхната специфика и да предоставя всичко необходимо за пълноценния им живот.

В някои случаи консултацията със специалист би могла да ви спести много главоболия и здравословни усложнения за животинката в бъдеще.

2.Очни проблеми

Породата е предразположена към очни заболявания, като катаракта и глаукома. Катарактата се изразява в замъгляване на естествената леща в кучешкото око, докато глаукомата е повишаване на вътреочното налягане.

3.Епилепсия

Епилепсията представлява неврологично заболяване, което може да се наследи от родителите, като генетична предразположеност или да се прояви вследствие на първично заболяване.

Изразява се епилептични пристъпи, които могат да бъдат генерализирани или частични.

Най-важните стъпки при забелязване на характерна симптоматика е да се свържете със специалист ветеринар, тъй като следва да се диагностицира здравословен проблем и да се предприемат своевременни мерки. Повече за епилепсията при кучетата може да прочетете в нашата статия по темата.

Развъдници за Бигъл

На територията на България не са открити действащи развъдници. Ако Вие развъждате представители на породата или познавате такива, свържете се с нас!

Ако Вие развъждате представители на породата или познавате такива, свържете се с нас!

Бигъл - цена

Посочените цени са ориентировъчни и не включват представителите на породата с родословие и награди.

400

-

1350

лв.

Любопитно

Бигълите са порода с трудно проследимо родословие, поради факта, че съществуват от много години.

Галерия

Подходящи статии

Кучешка тения | Що е то и как да предпазим нашите любимци?

Паразити при котките

Тазобедрена дисплазия при кучетата

Бъбречна недостатъчност при куче – какви грижи да полагаме

Коя е най-подходящата порода за теб?

Кликни тук и разбери коя порода е най-подходяща за твоя характер и начин на живот!