Влез в акаунта си

Бултериер

featured-image

Тегло:

22

-

35

кг.

22

-

33

кг.

Размери:

40

-

45

см.

38

-

43

см.

Живот:

9

-

12

год.

Бултериер – средно-малка порода кучета от семейството на териерите. Кръстоска между английския булдог и бял английски териер. От предците си той взима качества като упоритост, интензивност, бдителност и ловкост.

Нужда от внимание:

Висока

Интелигентност:

Ниска

Съвместно съжителство с деца:

Средно

Активност:

Средна

Време за разходки:

2 часа

Ниво на линеене на козината:

Ниско

Темперамент на Бултериер:

Малка порода

Не е подходящо за хора с алергии

Средно ниво на агресия

Необходимост от обучение

Произход на Бултериер

Великобритания

Породата е изключително популярна сред кучетата във Великобритания, като в миналото е използвана в кървава битка между кучета и бикове. През 1939 г. породата се признава от Британския киноложки клуб.

Външен вид при Бултериер

Характер и обучение при Бултериер

Характер

Породата е привързана към стопаните си. Изисква ранно социализиране с други животни и хора, за да се неутрализира максимално вроденият им ловен инстинкт. Често некастрираните мъжки екземпляри имат непоносимост към други мъжки индивиди.

Игрите им са неспирни и по-груби, което предполага трудно съжителство с малки деца. Ловният им инстинкт ги провокира да нападат по-дребни животни и предимно котки.

Обучение

Имат нужда от упражнения, както физически, така и психически. При дресировката и обучението избягвайте физическа сила. Те са лесно податливи на обучение.

Активност

Те са активни и не обичат да стоят сами. При редовни тренировки и физически упражнения могат да живеят спокойно в апартамент.

Грижи и отглеждане

Предпочитат по-топлия климат, което е прекрасно за стопаните в апартамент. Необходима им е продължителна разходка, защото лесно покачват килограми и стават мързеливи.

Поддържането на козината е лесно, като е необходимо два пъти годишно, по време на смяна на козината, да я сресвате с гумена четка. Не се препоръчва прекомерно къпане, а когато е необходимо.

ЗДРАВЕН СТАТУС И ПРОБЛЕМИ

1. Глухота

Наследствената глухота е често срещана при белите екземпляри. Над 20 % от тях я проявяват, като диагностицирането при малки кученца е трудно забележима.

2. Слънце

Не е препоръчително индивиди от породата да се излагат на прекалено слънце. Козината им е къса и светла и те често прегряват, което би могло да доведе до сериозни последици.

3. Митрална дисплазия

Вроден генетичен проблем при бултериерите. Това е сърдечен проблем, обвързан с правилното функциониране на клапите. За да се компенсира оросяването на крайниците, сърцето изпомпва по-бързо, което го претоварва.

Грижата за здравето на Вашия бултериер е изключително важна. По-подробна информация за здравето и превенцията може да откриете тук.

Развъдници за Бултериер

Действащи развъдници за бултериер на територията на България:

Von Kujumdjiev

PLOVDIV BULL

Ако Вие развъждате представители на породата или познавате такива, свържете се с нас!

Бултериер - цена

Посочените цени са ориентировъчни и не включват представителите на породата с родословие и награди.

800

-

3250

лв.

Любопитно

Бултериерът е в пълна готовност да рискува живота си, за да защити своя стопанин.

Породата е голям любител на водата и снега. Често е определян като вечното дете сред породите кучета, тъй като е много игрив и действията му се оприличават на подобни на тези на децата.

Галерия

Подходящи статии

ветеринарен лекар

Ветеринарен лекар | ТОП 5 типа ветеринари

Профилактичен преглед при ветеринар

Кастрация на котка

Бъбречна недостатъчност при куче | Как да я лекуваме?

Коя е най-подходящата порода за теб?

Кликни тук и разбери коя порода е най-подходяща за твоя характер и начин на живот!